Altijd lekker, Granola!
Super makkelijk om zelf te maken en veel gezonder dan kant- en klare cruelsli of granola.
Dit heb je nodig voor 1 grote pot:
- 1 pak Grove Havermoutvlokken (liefst volkoren AH heeft het van eigen merk)
- 2 kopjes gemengde ongebrande en ongezouten noten
- half kopje zonnebloempitten
- half kopje pompoenpitten
- half kopje gebroken lijnzaad
- half kopje kokossnippers
- 3 eetlepels koek- en speculaaskruiden of kaneel
- 3 eetlepels honing, of schenkstroop
- flinke scheut olijfolie
- evt. een snuf zout
Zo maak je het:
- verwarm de oven voor op 160 graden
- bekleed een bakplaat met bakpapier
- meng alle ingrediënten in een grote beslagkom en roer goed door elkaar.
- spreid uit over de bakplaat
- bak 10 minuten in de oven.
- na 10 minuten even husselen
- daarna zet je de oven uit, maar laat de granola nog 10 minuten staan met de deur dicht.
- laat de granola goed afkoelen
- bewaar in een goed afgesloten pot
Lekker met yoghurt, kwark of fruit.