Kaneelbroodjes

Kaneel is een van mijn lievelingsspecerijen.

Dit recept kwam ik bij toeval tegen en is ideaal om te maken als je lekker een middagje binnen bent. Het kost namelijk wat tijd, het moet 2x een uur rijzen en 20 min. bakken, maar dan heb je ook echt zelfgemaakte kaneelbroodjes. Zijn ze gezond? Nee niet echt. Is dat erg? Nee natuurlijk niet! Eten draait ook om genieten. Om zelf iets maken. Geniet van de magie van het veranderen van meel in deeg, in heerlijke warme kaneelbroodjes. Neem je tijd en maak mensen blij! 

 

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

  • 240 ml melk
  • 60 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje gist
  • 1 geklutst ei
  • 425 gram bloem
  • 1 theelepel zout

 

Voor de vulling:

  •  180 gram bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram zachte boter

 

Zo maak je het:

  • Verwarm in een pannetje de melk, boter en de suiker. Laat dit smelten en daarna goed afkoelen.
  • Giet dit mengsel bij het gist, het gekluste ei en 260 gram bloem (let op dus niet alle bloem!) en het zout. Roer goed door en meng dan de rest van de bloem erdoor. 
  • Kneed het deeg 5 minuten met de hand en laat het dan 1 uur rijzen op een tochtvrije plek.
  • Mix ondertussen de ingrediënten voor de vulling. Zodat er een zachte brij ontstaat.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Na een uur rijzen rol je het deeg uit tot één langgerekte lap. 
  • Smeer de vulling op de deeglap.
  • Rol nu het deeg strak op. (in de lengte als een worst)
  • Snij de deegworst in plakjes en leg de plakjes goed uit elkaar op de bakplaat zodat je de vulling kunt zien.
  • Laat dit nog een uur rijzen. 
  • Verwarm de oven op 180 graden en bak de kaneelbroodjes 15-20 min. tot ze mooi bruin zijn.

Zet een lekker kopje thee en geniet van je warme kaneelbroodjes. Het kost wat tijd maar het is heerlijk!