Nog een paar nachtjes slapen en Sinterklaas is weer in het land.
De spanning stijgt hier in Villa Veefkind. Super gezellig en druk! Daar hoort natuurlijk ook een lekker gezond recept bij.
Kun je lekker met het bord op schoot naar de intocht van Sinterklaas kijken.
Een bananenbrood is geen brood en geen cake. Het is een beetje van allebei. Er is geen suiker aan toegevoegd. De enige suiker die erin zit zijn de suikers uit de pepernoten. Deze zou je weg kunnen laten maar dat hoeft natuurlijk niet!
Dit heb je nodig:
- 3 grote of 4 kleine rijpe bananen (mogen echt heel rijp zijn)
- 3 eieren
- 100 gram amandelmeel
-150 gram volkoren speltmeel
-2 handjes pepernoten
- 1 tl vanille-extract
-2 tl bakpoeder
-1 tl baking soda
-3 tl speculaaskruiden
- snuf zout
- eventueel een blender
- cakeblik
- beslagkom
Zo maak je het:
- verwarm de oven voor op 160 graden
- snij de bananen in stukjes en voeg deze samen met de eieren en het zout in de blender. Mix alles tot een beslag.
- Doe het beslag in een beslagkom en voeg hierbij alle ingrediënten toe behalve de pepernoten. Roer alles heel goed door elkaar.
- voeg de pepernoten toe (voor een suikervrije variant kun je dit weglaten).
- Roer alles goed door elkaar.
-bekleed het cakeblik met bakpapier en voeg het beslag toe.
-bak het banenbrood in 35-40 min in het midden van de oven.
- laat goed afkoelen en snij in plakjes.
Tip je kunt de cake in plakjes invriezen. Zo heb je makkelijk een voedzaam tussendoortje.
Ook heerlijk met een beetje Griekse yoghurt.
Het bananenbrood kun je 3 dagen bewaren.
Wist je dat bananenbrood ideaal is voor tijdens en na het sporten? Het zit boordevol eiwitten (van de eieren en amandelmeel) en bevat ook koolhydraten voor energie (bananen). De vezels van het volkoren speltmeel zijn goed voor je darmen. Speltmeel is voor veel mensen makkelijker te verteren. Vandaar dat sporters vaak spelt eten.
Fiets je veel? Neem dan eens een stukje bananenbrood mee voor onderweg. Lekker, voedzaam en goed voor je!
Reactie plaatsen
Reacties