Granola met speculaaskruiden

Eet jij ook graag granola of cruesli? Wist je dat in kant- en klare granola heel veel suiker zit? 

Als je het zelf maakt heb je zelf in de hand hoeveel suiker erin gaat. 

Dus daar gaat ie!

 

Dit heb je nodig:

300 gram volkoren havervlokken 

half kopje zonnebloempitten

half kopje kokosvlokken

half kopje ongebrande amandelen

half kopje gebroken lijnzaad

half kopje pompoenpitten

half kopje gehakte hazelnoten

1 eetlepel koek en speculaaskruiden

snufje zout

25 gram boter

3 eetlepels honing of schenkstroop

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 160 graden.

Meng alles, behalve de boter en honing/schenkstroop in een grote kom. Roer goed door.

Verwarm in een pannetje de boter met de honing. Laat even afkoelen en roer de gesmolten boter/honing door de andere ingrediënten. Meng goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid het mengel hierop uit en bak 20 min. op 160 graden. Na 10 minuten even omroeren.

 

Goed laten afkoelen en bewaren in een afgesloten pot. Lekker in de yoghurt, kwark maar ook heerlijk over (gebakken) fruit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.