Lusten jouw kinderen geen spruitjes?
Maak dan eens spruitjes-pastinaakstamp. Heerlijk zoet, niet bitter en super gezond!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
500 gram spruitjes schoongemaakt.
3 pastinaken
400 gram vastkokende aardappelen.
3 eetlepels witte kaasblokjes uitgelekt
scheutje melk
blokje boter
nootmuskaat
peper en zout
Grote pan
Grote ovenschaal
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Schil de aardappelen snijd in stukjes
- Schil de pastinaak en snijd in stukjes
- Maak de spruitjes schoon.
- Laat de aardappelen, pastinaa en spruitjes met een klein beetje water 20 min. koken totdat de groente zacht zijn.
- Giet de groente af en voeg er een klontje boter, een scheut melk, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe.
- Stamp alles fijn met een pureestamper.
- Verdeel de stamp in een ovenschaal. En strooi de kaasblokjes erover.
- Laat de ovenschaal 10 min. bakken in de oven zodat de kaasblokjes bruin worden.
-Smakelijk eten!
Wist je dat pastinaak veel kalium bevat wat goed voor je bloed is
Spruitjes bevatten meer vitamine C dan sinaasappels. En aardappelen bevatten veel vitamine C en vezels.
Een heel gezond stamppotje boordevol groente!
Reactie plaatsen
Reacties