Spruitjes-Pastinaakstamp met witte kaasblokjes

Lusten jouw kinderen geen spruitjes?

Maak dan eens spruitjes-pastinaakstamp. Heerlijk zoet, niet bitter en super gezond!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

500 gram spruitjes schoongemaakt.

3 pastinaken

400 gram vastkokende aardappelen.

3 eetlepels witte kaasblokjes uitgelekt

scheutje melk

blokje boter

nootmuskaat

peper en zout

Grote pan

Grote ovenschaal

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

-Schil de aardappelen snijd in stukjes

- Schil de pastinaak en snijd in stukjes

- Maak de spruitjes schoon.

- Laat de aardappelen, pastinaa en spruitjes met een klein beetje water 20 min. koken totdat de groente zacht zijn.

- Giet de groente af en voeg er een klontje boter, een scheut melk, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. 

- Stamp alles fijn met een pureestamper.

- Verdeel de stamp in een ovenschaal. En strooi de kaasblokjes erover. 

- Laat de ovenschaal 10 min. bakken in de oven zodat de kaasblokjes bruin worden.

-Smakelijk eten! 

 

Wist je dat pastinaak veel kalium bevat wat goed voor je bloed is

Spruitjes bevatten meer vitamine C dan sinaasappels. En aardappelen bevatten veel vitamine C en vezels.

Een heel gezond stamppotje boordevol groente! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.