Tijd voor een van mijn lievelingssnack
Ken je dat gevoel van heerlijk krakende chocolade? Dat gaan we maken in deze overheerlijke kersenbonbons!
Snel en makkelijk. Met maar 2 ingrediënten!
Dit heb je nodig:
- 1 doosje diepvrieskersen bevroren
- 150 gram pure chocolade
- bakpapier
- pannetje met een steelpannetje om chocolade te smelten. (au bain marie)
- satéprikkers
Zo maak je het:
- Laat de diepvrieskersen zo lang mogelijk in de diepvries liggen.
- smelt de chocolade in stukjes, in een pannetje au bain marie (Dat doe je zo: Zet een steelpannetje met water op en hang daarboven een ander pannetje. Hierin gaat de chocolade in stukjes. Het bovenste pannetje mag het water niet raken! Ook het water niet laten koken. Anders gaat je chocolade ook koken!)
- bekleed een bakplaat met bakpapier en leg dit in de buurt van je pannetje.
- haal de kersen uit de diepvries (niet laten ontdooien!)
- prik aan een satéprikker een bevroren kers dip het in de gesmolten chocolade en laat deze kers uitharden op het bakpapier.
-bewaar het bakje kersen in de koelkast.
- er kan een beetje kersensap uitlopen dus bewaar wel in en schaaltje.
- Super lekker, knapperig en eigenlijk best gezond!
Reactie plaatsen
Reacties