Pastinaak is nu volop verkrijgbaar. Heerlijk voor in de soep. Het geeft de soep een romige zoete smaak. Gember, ui en knoflook zorgen voor wat meer pit.
Dit heb je nodig:
3 pastinaken
8-10 tomaten
stukje gember kleingesneden
2 teentjes knoflook
1 grote of 2 kleine uien
2 groentebouillon blokjes
500 ml water
een staafmixer of keukenmachine of blender.
Zo maak je het:
- schil de pastinaken en snij ze in plakjes
- was de tomaten en snij deze in vieren. Zet even aan de kant.
- snij knoflook, gember en ui fijn.
- pak en grote soeppan en giet er een scheutje olijfolie in. Bak hierin de ui, knoflook en gember 3 min.
- Voeg de pastinaak toe en bak dit 5 min. mee.
- Voeg daarna de tomaten toe en bak dit ook 5 min. mee.
- Voeg de bouillonblokjes en water toe en laat alles 10 min. koken totdat de groenten zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender.
- Is de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe.
Pastinaak bevat veel vezels, vitamine K, vitamine B en Kalium. Heel gezond dus!