Tijd voor lekkere gezonde soep!
Deze soep is een favoriet van mijn kinderen. Makkelijk te maken, vult goed en heel gezond.
Ingrediënten voor 4-6 personen:
- 1 grote bloemkool
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 bekertje creme fraise
- 3 bouillonblokjes
- grove mosterd
- 1 theelepel kerrie poeder
- 1,5 liter water
dit heb je nodig:
- grote soeppan
- staafmixer of blender of keukenmachine
Zo maak je het:
- haal de bloemkoolroosjes los en was ze. Zet ze even apart.
- snij de ui en knoflook fijn.
- bak de ui, knoflook en kerriepoeder op laag vuur in wat olijfolie tot ze zacht zijn.
- Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en bak 3 min. op laag vuur.
- voeg water en bouillonblokjes toe en laat 15 min. zachtjes pruttelen tot de bloemkool goed zacht is.
- Als de bloemkool goed zacht is pureer dan de soep met de staafmixer.
- Gebruik je geen staafmixer. Schep dan met een schuimspaan de groenten uit de bouillon en maal ze fijn in de blender of keukenmachine.
- Giet de groentepuree terug bij de bouillon. En roer alles goed door.
- De basis van je soep is klaar! Voeg voor smaak nog wat creme fraise toe of eventueel wat water als hij te dik is.
- Schep de soep in soepkommen en voor wie wil kan er een lepeltje mosterd in toevoegen. Goed roeren en je bloemkoolmosterdsoep is klaar!
- Ideaal voor mensen die niet van mosterd houden. Je kunt zelf kiezen of je bloemkoolsoep eet of bloemkoolmosterdsoep.
- Lekker met volkorenbroodjes.
- Je kunt er eventueel nog gebakken spekjes aan toevoegen.
Smakelijk eten!
Bloemkool bevat veel vitamine C, veel vezels, dat geeft en vol gevoel en bevat weinig calorieën.
Verder bevat bloemkool choline, dit is een stofje dat helpt de celmembramen van je hersenen te repareren en te onderhouden.
Choline zit ook in moedermelk.
Mosterd is super gezond. Het wordt gemaakt van de zaadjes van de mosterdplant. Je hebt gele en bruine mosterdzaadjes.
Mosterd helpt bij verkoudheid, werkt ontstekingsremmend, en is goed voor je darmflora.