Witte Koolsalade

Zin in een lekker salade? Maak dan deze witte koolsalade. Heerlijk bij vlees, vis en rijstgerechten. 

 

Dit heb je nodig:

300 gram gesneden witte kool

4 zongedroogde tomaten in reepjes

1 teentje knoflook uitgeperst

in handje gezouten amandelen

2 eetlepels kappertjes

2 eetlepels pijnboompitjes

1 eetlepel mayonaise

2 eetlepels Griekse yoghurt of evt. gewone yoghurt

1 theelepel gedroogde of verse bieslook

1 theelepel gedroogde of verse oregano

 

Zo maak je het:

  • rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan zodat ze lichtbruin worden en laat afkoelen.
  • Meng de mayonaise, yoghurt, knoflook, bieslook en oregano door elkaar in een kommetje. Zet het even afgedekt in de koelkast.
  • Meng in de een mooie grote schaal de witte kool, de zongedroogde tomaatjes, de kappertjes en de amandelen en hussel dit goed door elkaar.
  • Voeg vlak voor het serveren het sausje en de pijnboompitten door de salade.

Smakelijk eten!

 

Een half kopje witte kool bevat al 54 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C!

Ook bevat witte kool vitamine K, wat goed is voor de bloedstolling en helpt om osteoporose te voorkomen.

Flavonoïden beschermen je tegen ziekten. Die vind je ook in witte kool.

Kool bevat heel veel vezels.